torsdag 29 mars 2007

Idag får vi se Hannas rum

I början av veckan tog jag barnen i vagnen och gick hem till Maria med dottern Hanna. Detta var en eftermiddag och UTAN att sonen hade sovit middag. Vi skulle prata och fika, ha lite trevligt alltså. Tänkte bara ge er lite exempel på vad som hände där så ni förstår att jag inte glömde bort att jag är tvåbarnmamma...

Ex.1 Sonen drar ut hela deras toapapperrulle

Ex. 2 Sonen hittar deras toaborste

Ex. 3 Sonen drar undan saker som Hanna (reser sig upp och håller i saker) håller i så hon ramlar

Ex. 4 Sonen sitter inte still när vi fikar. Han domderar hela tiden med alla sina små regler bara en 2 åring kan ha, så vi tappar tråden och glömmer hela tiden vad vi pratade om. Jag sitter på helspänn och flyttar hela tiden på allt som kommer i hans väg.

Ex. 5 Sonen lämnar 3 feta fläckar på Marias linnetyg på den vackra kökssoffan.

Ex. 6 Sonen sätter på sig stövlarna och springer ut så jag får jaga honom.

Ex. 7 Sonen öppnar kaminen och blir svart på fingrarna

Ex. 8 Sonen bajsar på sig.

Någon som vill ha oss på besök? Nähä trodde väl inte det...

Idag visar jag lite bilder från Hannas fina flickrum.


Vilken fantastisk säng!


Här har den duktiga mamman sytt en massa härliga kuddar


Även docksängen har fått sig ett hemmasytt lapptäcke


Inte ens jag har en egen Gantkudde men det har Hanna


Fina detaljer från Hannas rum


Rosa så klart


Bokstäver från Panduro målade av mamma Maria

Maria, nästa gång kommer jag med dottern bara, hihi!

tisdag 27 mars 2007

Fortsättning Emmas rum

Hej igen alla bloggvänner och tack så mycket för alla fina kommentarer!
Skyndar mig att lägga ut lite bilder på fortsättningen på Emmas rum innan jag ska hämta sonen på dagis.


Köksbänken har tagit form, har sytt skynket i beige linnetyg idag, pust!


Hyllorna har fyllts med kaffeservis, picnickorg, gammal sockerkaksform, porslin, kaffe latte glas och diverse husgeråd. Hihi inte så praktiskt med porslin kanske men fint.


Man kan baka sockerkaka...


Packa en picnickorg...


Dricka kaffe latte (ja, jag vet att jag är fånig)


Ett riktigt kök har en riktig kran!


Köksfönstret sitter på sin plats med en rullgardin.


Närbild på fönstret.


Hyllan har fått sina beslag.


Hjärtbeslaget är bara för syns skull...


Oj nu är jag sen! Hej svejs!

söndag 25 mars 2007

Göran Persson kör med sleven - jag kör med penseln

Hej alla bloggvänner!
I helgen har vi faktiskt fått lite gjort till Emmas rum. Visar lite bilder från periodpaus, halvlek eller helt enkelt under projektet gång.


Skelettet till köksbänken står klar. Runtom ska det bli ett skynke i beige linnetyg. På den fula skivan ni ser ska det kaklas. Ovanför bänken ska två hyllor hänga med lite barnserviser etc


Konsoler till hyllorna som blir vita.


Kom på att denna skulle bli fin vit på Emmas rum.


Spegeln ska hänga i anslutning till köksbänken med en rullgardin i samma tyg som i fönstret. Det ska bli ett kökshörn för barn i barns storlek. Hyllan hittade jag på loppis i höstas och den fick nu även bli vit.


Denna nostalgitavla hittade jag på loppis idag. Tänkte den blir perfekt ovanför sagosoffan och dessutom tar den ju upp det rosa i Emmas rum. Kanske ska jag måla en kraftig träram vit och rama in den med?


Äntligen har denna möbel blivit vitmålad. Visst är den söt? Jag har köpt ett hjärtbeslag och två ringar att öppna lådan med som blir pricken över i.

Jag lägger ut fler bilder när arbetet fortskrider. Så länge våran periodpaus inte blir för lång vill säga.

fredag 23 mars 2007

Bloggjuryn är guld värd!

Hej igen kära vänner!
Tack så mycket för all respons, alla idéer och förslag som ni lämnat om mitt hus. Det är spännande att få feedback förutsättningslöst utan att ni sett huset tidigare och att inte ni känner mig annat än genom bloggen. Pratade med en kompis idag att det är ett bra sätt att få ärliga svar som kan vara svårt att säga om man känner någon väl. Jag uppskattar att ni säger vad ni tycker! Tjejer (och så du Rolle...) med lite klös och skinn på näsan gillar jag. Försten så gick inte min idé om däck genom bloggjuryn, hihi. Får fundera vidare på den.

Har fått lite inspiration att fixa på Emmas rum. Idag har jag målat lite saker (ja, vita :-)), köpt nya beslag och lagt in operation övertalning på gubben så han ska snickra en liten kökshörna åt henne (ja hon är bara 10 mån men ändå). Tycker han har blivit lite latare de senaste åren så man får fundera på hur man ska lägga upp saker och ting för han inte ska sparka bakut! Känner ni igen er?

Lurar på att åka till Ikea imorgon och köpa lite smågrejer till hennes "kök". Sånt kan man bara inte vänta med. Tänkte visa lite framsteg här framöver så ni ser vad som blir gjort...

Ha en underbar "vit" helg, hihi... ni vet vad jag menar...

kram helena

Barnrumsinspiration från Belle Maison.

onsdag 21 mars 2007

Snälla hjälp mig - har du någon bra idé?

Idag visar jag lite ofärdiga bilder på vårat hus. Tänkte passa på att rådfråga alla gulliga och hjälpsamma människor i bloggvärlden. Vi har precis bytt fasad till stående/liggande/stående panel, en gammeldags panelsättning jag gillar. Huset är från slutet av 1800-talet och är mitt föräldrahem vilket gör att jag tycker extra mycket om det.

Tanken är att vi ska bygga in verandan med vackra fönster så vi får en större hall och flytta dubbeldörren "mitt på" verandan och en stor trapp framåt. Jag går och funderar mycket hur allt ska lösas för att det ska bli vackert och praktiskt. Funderar på ett öppet däck bredvid verandan (där trappen är idag)som går runt knuten och längs med kortsidan på huset. Ska man ha räcke eller stör det symmetrin på huset? Hur löser man att ha tak över däcket på ett sätt som smälter in?

Och sen, vilken färg ska jag välja? Vad tycker du? Idag är huset grundmålat bara.





söndag 18 mars 2007

Idag har jag hoppat hoppborg och åkt rutchbana

I helgen hälsade vi på goda vänner i Västerås. Finalen gick på ett ställe i Västerås som heter Busborgen. Ett underbart ställe för er som vill aktivera era barn och dessutom på ett ställe de bara älskar. Dessutom kan man som vuxen släppa loss och hoppa hoppborg, åka rutchbana, slänga sig i bollhavet utan att någon tittar konstigt på en. De tänker nog bara "vilken rolig mamma som leker med sina barn". Kul att väcka liv i barnet inom sig, det finns ju faktiskt där.

Lite mer snor idag - lite mindre spets.

Ps: Okej, jag kan inte hålla mig... Vackra möbler med inspiration från Frankrikes provence hittar man på Belle Maison.



lördag 17 mars 2007

Un, one, ein, en karl finnes!

Just det, en enda karl har kommenterat! Jag tyckte det var otroligt kul att det var en "sådan där" som har kommenterat. Jag var beredd att skriva "noll, zero..." i rubriken och så tittade jag bland kommentarerna, och så var den bara där - från Rolle! Bara så där - helt oväntat, Hihi...

Eftersom vi har karltema fortsätter vi lite i samma anda. Vi tittar på lite bilder från Nate Berkus igen.

Taaaack så mycket för alla kommentarer, det är så kul när ni lämnar kommentarer. Och speciellt, tack Rolle. Jag har haft lite körigt just nu och dåligt med tid att blogga och svara.

Jag är svag för symmetri, kolla speciellt in bilden med de två stolarna med de två speglarna. Så enkelt trick och så snyggt!






tisdag 13 mars 2007

Karl sökes!


Tillägg: Bilden kommer från Nate Berkus som jobbar som inredare i Oprah programmen.

Nu var ni tvungna att läsa lite mer va, hihi... Jag är bara lite nyfiken om det finns en enda man/karl/kille i "inredningsbloggvärlden"? Mina fördomar säger nej men det skulle vara kul om jag blev motbevisad! Därför en uppmaning, alla ni män (om ens en enda?) som läser detta, lämna en kommentar så blir jag glad.

För övrigt så är jag inte så romantisk av mig (förutom i inredningen) så jag badar hellre utan karl... (Bild okänd, hjälp mig om ni kan)

kram Helena

måndag 12 mars 2007

Linne och monogram


Hittade denna fantastiska franska bok om linne. Reves de blanc - La grande historie du linge de maison.


Att duka med en nystruken linneduk ger en lyxig känsla och det där "lilla extra" man vill åstakomma


Ett kollage av vackra monogram

fredag 9 mars 2007

Jag gillar kaffekoppar mer än kaffe...

Alltid hittar jag någon ny kaffekopp på mina shoppingrundor som jag verkligen inte kan vara utan. Egentligen är det väl inget problem så när som på PLATSEN. Jag har fullt i skåpen och mina små gömmor. En hylla i köket tjänstgör därför som kaffekoppshållare. Jag älskar olika former på dem men bara två färger, vita och beiga. Jag vet, jag är lite trångsynt och insnöad på det vita... Men å andra sidan är det ju därför ni är här säkert! Ni gillar också det vita...

Fina gatan blandat med fula gatan (Dollarstore och Rusta).


Under hyllan har jag min gamla huggkubb (har stått i en affär förr) och för er som tror att det tillagas något på denna kan jag bara säga NEJ. Jag köper kött och köttfärs i folieformar med plast över så man riktigt kan förtränga vad kött egentligen kommer ifrån. Någon styckmästare kommer jag aldrig bli. Huggkubben brukar istället fungera som extra bord för att ha mat på när det bjuds på middag.


Det är tur att det är hjul på huggkubben för den väger nästan 100 kg.

torsdag 8 mars 2007

Jag är haffad - vem är jag?


Hej!
Nu var det min tur att bli utmanad, av Pernilla med bloggen Huset fullt, och berätta 6 underliga saker om mig själv.

1. Jag har liftat runt hela Australien

2. På gymnasiet köpte jag och krängde bilar för att dryga ut studiemedlet

3. Jag gillar båtar. Kollar alltid på blocket vilka nya båtar som kommit ut. Älskar att gå loss i Hjertmans katalogen och frossa bland, bogpropellrar, badstegar, GPS, ankarspel etc.

4. Är till och från med i viktväktarna (mest från)

5. Tycker verkligen inte om mattor

6. Är inte så "street smart" enligt min sambo. Han får ofta dra om skämten för att jag ska fatta...

Helena

onsdag 7 mars 2007

måndag 5 mars 2007

Rapport Afternoon tea

Nu har jag precis satt mig ned efter mitt afternoon tea party. Mina gäster som fick prova på denna bjudning var mina kära mostrar och kusiner. Jag kan verkligen rekommendera er att ha en sådan bjudning eftersom:

  • Afternoon tea känns lite nytt efter alla amerikanska muffins man klämt i sig

  • Te är underskattat

  • Lite lyx i vardagen är aldrig fel

  • Kul att prova nya recept

  • Ett tillfälle att träffas och ha roligt


Jag tänkte visa er lite bilder på vad som bjöds.


Stig på!


Jag dukade med vita koppar, linneservetter och ett champagneglas (dock för cider tyvärr, hihi)


Helenas Afternoon tea meny

Ett glas cider

Två olika snittar, en med vitlökscreme och cocktailtomater, en med pepparrotscreme och skinka.

Två olika scones, en klassiskt engelsk och en med choklad och grovhackad mandel. Tillbehör olika marmelader, grädde och lemon curd.

Bakverk, citronkaka och mandelmusslor med lemoncurd, jordgubbar, blåbär pudrade med florsocker.

Och så klart te...



Kul tillfälle att få plocka fram flervåningsfatet, tårtfat och andra vackra uppläggningsfat. Det känns genast lite lyxigare vilket man kan behöva i en grå vardag.


Bild på citronkakan, mums var den...